Loading...
 
Καλάθι

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 1994 από 76 φαρμακοποιούς των νομών Μεσσηνίας, Ηλείας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Έχοντας ως στρατηγική ανάπτυξης τη γεωγραφική επέκταση, το 2000 ιδρύθηκε η ΣΥΦΑΝΟΠ. ΑΕ, θυγατρική του Συνεταιρισμού, με έδρα την Αμαλιάδα Ηλείας για την εξυπηρέτηση των φαρμακείων του νομού.

Το 2004 ιδρύθηκε μια ακόμα θυγατρική με έδρα τη Σπάρτη Λακωνίας με την επωνυμία ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΣΥ.ΦΑΡΜ.ΑΕ και το 2005 σε μετοχική συνεργασία με τον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. ιδρύθηκε η ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΣΥ.ΦΑΡΜ.ΑΕ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φαρμακείων της Αρκαδίας με έδρα την Τρίπολη.

Το 2009 ο όμιλος μεταφέρθηκε σε νέες ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Καλαμάτα. Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν  1.400m2 για αποθηκευτικό χώρο και 800m2 για γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων. 

Ο όμιλος ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ είναι ο πιο πρόσφατος συνεταιρισμός που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα και με πωλήσεις για το 2021 που ξεπερνούν τα 77.000.000€ κατέχει ηγετική θέση στους 4 νομούς της Πελοποννήσου.

Το όραμα του ομίλου ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υποστήριξης του φαρμακοποιού για θέματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου του. Μέριμνα του ομίλου είναι η εξασφάλιση της διαρκούς ανάπτυξης των φαρμακείων μελών του και ταυτόχρονα της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών και των καταναλωτών – πελατών τους. Στόχος του ομίλου θα είναι πάντα η περαιτέρω ανάπτυξή του και η ανάδειξη του ρόλου του ως στρατηγικού συνεργάτη- προμηθευτή των φαρμακείων μελών και πελατών του.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του ομίλου γίνεται πάντα με γνώμονα την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση και τη μεγιστοποίηση του οφέλους των φαρμακείων. Ο όμιλος μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχει και τα προγράμματα υποστήριξης που υλοποιεί, δημιουργεί διαρκώς νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία εξασφαλίζουν την υγιή ανάπτυξη όλων των φαρμακείων, που εμπιστεύονται τον όμιλο και τους ανθρώπους του.

Η εταιρική υπευθυνότητα αρχίζει από το εσωτερικό του ομίλου στηρίζοντας με σεβασμό τους ανθρώπους του και ολοκληρώνεται με τη συνεισφορά του σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός και οι ανάγκες ανθρώπων, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εντάσσονται δράσεις όπως η παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε υπηρεσίες και δομές, η οικονομική ενίσχυση πυρόπληκτων περιοχών, οι δωρεές σε κοινωνικές ομάδες και το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ανάπτυξη του ομίλου και η επιτυχημένη πορεία του έχει στηριχθεί στον ανθρώπινο παράγοντα. Ο όμιλος απασχολεί συνολικά 98 εργαζομένους, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού τα προσεχή χρόνια. Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διοίκηση του συνεταιρισμού. Για αυτό το λόγο όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε θέματα σχετικά με την εργασία τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο όμιλος έχοντας προβλέψει εδώ και χρόνια όλες τις δραστικές αλλαγές που συνέβησαν στη φαρμακευτική αγορά έχει εξελίξει τις δραστηριότητές του παρέχοντας υποστηρικτές υπηρεσίες προς τα φαρμακεία παράλληλα πάντα με την πώληση φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν στους παρακάτω τομείς δραστηριότητας.

Υπηρεσίες Μηχανογράφησης

Το τμήμα μηχανογράφησης αποτελεί νευραλγικό σημείο του ομίλου αφού η λειτουργία του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλή λειτουργία των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων που διαθέτει. Το τμήμα στελεχώνεται από έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο υποστηρίζει όλα τα πληροφοριακά συστήματα καθώς και τον μηχανογραφικό εξοπλισμό.

Το τμήμα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων όπως το FARMAKON ERP, ABERON WMS και το FARMAKON SERVER CRM.

Λογιστική & Φοροτεχνική Συμβουλευτική Υποστήριξη

Η συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχεται, αφορά σε λογιστικά και φοροτεχνικά ζητήματα, σε θέματα εμπορικής διαχείρισης, ανάλυση χρηματοοικονομικών στοιχείων, προγράμματα ΕΣΠΑ, ανεύρεση εργαζομένων καθώς και καθοδήγηση για ό,τι σχετίζεται με τη νομική μορφή – συστεγάσεις φαρμακείων.

Οξυγονοθεραπεία

Ο όμιλος, με το δίκτυο συνεργατών που διαθέτει και με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του, παρέχει στα φαρμακεία τη δυνατότητα να εξυπηρετούν ασθενείς, που έχουν ανάγκη οξυγονοθεραπείας

Green Pharmacy Νότιας Πελοποννήσου

Ο ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ σε συνεργασία με άλλους συνεταιρισμούς, έχει αναπτύξει  από το 2014 το δίκτυο φαρμακείων Green Pharmacy, ενώ από το 2019 οι 4 νομοί (Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) εκπροσωπούνται από το δίκτυο Green Pharmacy Νότιας Πελοποννήσου.

Το δίκτυο Green Pharmacy Νότιας Πελοποννήσου είναι ένα σύγχρονο και πλήρως αξιόπιστο δίκτυο φαρμακείων με αμιγώς ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Στόχος του είναι η προάσπιση της υγείας, εξασφαλίζοντας την εξαιρετική ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο.

Η δημιουργία του δικτύου προέκυψε από τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες, που παρουσιάζει ο φαρμακευτικός κλάδος. Ο κάθε φαρμακοποιός πλέον νιώθει έντονη την ανάγκη της αναβάθμισης τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον ασθενή όσο και της διαχείρισης του ίδιου του φαρμακείου του.

Η στρατηγική του δικτύου Green Pharmacy Νότιας Πελοποννήσου είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις παγκόσμιες τάσεις του Φαρμακευτικού Marketing. Ήδη από το 2019, ο όμιλος αναγνωρίζοντας τη σημασία του Digital Transformation έχει υιοθετήσει μια διευρυμένη στρατηγική επικοινωνίας, επενδύοντας σημαντικά στο Digital Marketing.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής δημιουργήθηκε η καμπάνια “Green Your Health”.

Πρόγραμμα Υποστήριξης & Εξυπηρέτησης φαρμακείων

Οι ανάγκες εξυπηρέτησης και υποστήριξης των φαρμακείων αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Ο όμιλος, προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα σε αυτές, έχει σχεδιάσει ειδικά προγράμματα τόσο σε σχέση με την άμεση παράδοση των παραγγελιών όσο και με τη δημιουργία πλάνου προσφορών.

Παράδοση Παραγγελιών

Ο όμιλος πραγματοποιεί πολλαπλές καθημερινές αποστολές παραγγελιών. Οι παραδόσεις των προϊόντων πραγματοποιούνται μέσα από το στόλο του ομίλου, ο οποίος διαθέτει 16 αυτοκίνητα και 12 μηχανές.

Πλάνο Προσφορών

Ο όμιλος έχει δημιουργήσει ειδικό πλάνο προσφορών ανά ημέρα, ανά εβδομάδα και ανά εποχή σε ευρεία γκάμα φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, τις οποίες προωθεί με το τμήμα πωλήσεων πραγματοποιώντας συχνές επισκέψεις στα φαρμακεία. Επίσης  η επικοινωνία των προσφορών γίνεται μέσω newsletters και μέσω του site www.syfanope.gr. Ταυτόχρονα μέσω του site μπορεί ο κάθε φαρμακοποιός να κάνει εύκολα και άμεσα την παραγγελία του.

“ Στόχος του ομίλου θα είναι πάντα η βέλτιστη εξυπηρέτηση
των φαρμακείων, η δημιουργία νέων συνεργασιών και
η παροχή ουσιαστικής στήριξης και καθοδήγησης
των φαρμακοποιών.”

«Περισσότερα βέβαια γνωρίζουν.…..όσοι μας γνωρίζουν»

 

© 2024 ΟΜΙΛΟΣ ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ. - All rights reserved.
Developed by LogicOne